loading.gif
mobile-banner-bg

Erdoğan'dan Diyarbakır'da Birlik Mesajı

...
21 Şubat 2009 - Cumartesi

Diyarbakır'da birlik mesajı veren Erdoğan, "Türkiye'nin huzurunu, her türlü politik tartışmanın üstünde tutuyorum"dedi. Erdoğan,Baykal'ı da eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da birlik mesajı verdi.

"Türkiye'nin huzurunu, her türlü politik tartışmanın üstünde tutuyorum" diyen Erdoğan, Diyarbakırlılara "Gelin canlar bir olalım" diyerek seslendi.

Erdoğan, "Bölgenin duygularını istismar edenler, kendi imtiyazlı konumlarını mı korumak istiyor? Yoksa onlar da buraların CHP'si mi olmak istiyor?" diye sordu.

Erdoğan, yerel seçimlerde özel önem verdiği Diyarbakır'a beraberinde çok sayıda bakanla geldi. Yoğun güvenlik önleminin dikkat çektiği açıkhava toplantısında Erdoğan, Diyarbakır için çıtayı yükselttiklerini söyledi.

"Zifiri Karanlıklar Aydınlanıyor"
Türkiye'nin tarihi bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirten Erdoğan, "Zifiri karanlıklar aydınlanıyor" diye konuştu.

Başbakan, Erdoğan, şöyle devam etti:
"Maskeler düşüyor, yıllarca kendilerini gizleyerek haksızlık üretenler deşifre oluyorlar. Yaşanan sürecin adı Türkiye için bir arınma sürecidir. Temiz toplum, temiz siyaset, temiz yönetim sürecidir."

"AK Parti Binasını Taşa Tutanlar, Bu Milletin İradesini Taşa Tutmuş Olmuyorlar mı?"
Diyarbakır'dan birlik mesajı veren Erdoğan, şöyle konuştu:

"AK Parti binasını taşa tutanlar, demokrasiyi, bu milletin iradesini taşa tutmuş olmuyorlar mı? Esnafa zorla kepenk kapattıranlar, diğer partilerin adaylarını, ailelerini tehditlerle baskı altına almaya çalışanlar, bu milletin hak ve hürriyetlerine baskı yapmış olmuyorlar mı? Bu şehrin bir huzur şehri olmasından kimler niçin rahatsız oluyorlar? AK Parti siyasetinin gönüller kazanması kimin oyununu bozuyor?"

Erdoğan, Baykal'da Yüklendi
"Gelin canlar bir olalım" diye seslenen Erdoğan, CHP lideri Baykal'ı da eleştirdi.

Erdoğan, "(Sayın Başbakan Diyarbakır'a niye gidiyor) diyor. Burası benim vatanım. 81 vilayetimden bir tanesi, nasıl gelmem buraya. Ve ardından da şunu söylüyor, (Tabi Başbaka'nın güvenlik güçleri var.) Bu güvenlik güçleri Tayyip Erdoğan'ın güvenlik güçleri değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçleri. Buraya sayın Baykal da gelse aynı tedbiri, aynı şekilde alırlar. Burada hedef saptırmanın kesinlikle anlamı yok."

"TRT-6 Hayırlı Olsun Dedik"
Sembolik tartışmaların bu ülkeye geçmişte büyük bedeller ödettiğini kaydeden Erdoğan, "Siyaset milletin taleplerini karşılamak değilse nedir" diye sordu.

TRT-6'ya da değinen Erdoğan, şunları söyledi:
"(TRT Şeş Bi Hayr Be) dedik, (TRT Şeş hayırlı olsun) dedik. Bu kanalın yalnızca ülkemizde değil, Batı Avrupa'dan Ortadoğu'ya ne kadar sıcak bir ilgi ve alaka uyandırdığını biliyorum. Peki ne oldu? adalet yaramı aldı, yoksa güçlendi mi? Devlet ile toplumun birlikte güç kazanması kimin oyunun bozdu. Birileri neden bize (bir hayırlı olsun) bile diyemedi?"

"AK Parti'nin sosyal barışı ve adaleti esas alan uygulamalarını takdir edemeyenler ne kadar siyaset yapabilirler" diye soran Erdoğan, "(Küçük olsun benim olsun) diyenler, bu büyük ülkede siyaset yapamazlar" diye konuştu.

"Yoksa Onlar da Bu Bölgenin CHP'si mi Olmak İstiyorlar?"
"Merak ediyorum; acaba bu bölgenin duygularını istismar edenler de kendi imtiyazlı konumlarını kaybetmekten mi endişe ediyorlar?. Yoksa onlarda buraların CHP'si mi olmak istiyorlar?. Onlar da mı sosyal devlet ilkesinin rafa kalkmasını istiyorlar?. Onlarda mı birilerinin avukatı olmak istiyorlar? Onlar da mı milletin değer dünyasının güçlenmesinden rahatsız oluyorlar? Bakın uyarıyorum; Baykal'ın avukatlık ruhsatı yakında belki de 29 Mart günü millet eliyle iptal olacaktır."

Erdoğan'ın Konuşması TRT-6'dan Canlı Yayınlandı
Başbakan Erdoğan, Diyarbakır'da yapımı tamamlanan tesisleri hizmete açtı ve TOKİ konutlarının anahtarlarını sahiplerine dağıttı. Erdoğan'ın buradaki konuşması TRT-6 ekranlarından da canlı olarak yayınlandı.

trt