loading.gif
mobile-banner-bg

Miting yarışında AKP açık ara önde

...
25 Şubat 2009 - Çarşamba

Mecliste gurubu bulunan üç parti içinde AK Parti en çok miting yapan parti oldu. Baykal 2 miting yaparken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise henüz miting yapmadı.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan seçim startını ilk veren lider oldu. Bugüne kadar 17 yerde miting yapan Erdoğan bu performansıyla rakiplerine fark attı.

İlk mitingini 8 Şubat'ta Kocaeli'de yapan Erdoğan Kırşehir, Kastamonu, Sivas, Nevşehir, Amasya, Sinop, Samsun, Kırıkkale, Aksaray, Sakarya, Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Mardin ve Yozgat ve Çorum'da halka hitap etti. 60'a yakın ilde mitinge katılması beklenen Erdoğan, 22 Temmuz 2007 milletvekili seçimlerinde ise 54 ilde mitinge katılmıştı.

CHP lideri Deniz Baykal'da seçim startını 16 Şubat'ta Adana'da verdi. Ancak performansı Eroğan kadar hızlı değildi. Baykal ikinci mitingini ise 19 Şubat'ta Kocaeli'de yaptı. CHP iki mitingle sıralamada ikinci oldu.

Meclisteki üçüncü parti konumunda olan MHP lideri Devlet Bahçeli ise henüz miting yapmadı. MHP ilk mitingini 1 Mart'ta Mersin'de gerçekleştirecek. Parti seçime kadar 40 yerde miting düzenlemeyi planlıyor.
 
cafesiyaset