loading.gif
mobile-banner-bg

Erdoğan'dan CHP'ye: Milleti klavuz edinin

...
19 Şubat 2009 - Perşembe

Başbakan Erdoğan, partisinin Kırıkkale mitinginde Baykal'a "milleti klavuz edinin" çağrısında bulundu.

9. mitingini gerçekleştirdiği Kırıkkale'de CHP'ye sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, kendisini duygulandıran bir olayı da anlattı..

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal'a Kırıkkale'den seslendi: İftiracı medyayı arkana alıp 'çamur atayım belki izi kalır' demekle olmaz. Madem AK Parti'yi takip ediyorsunuz o zaman milleti klavuz edinin.

Başbakan Erdoğan, yerel seçim çalışmaları çerçevesinde 9'uncu mitingini yaptığı Kırıkkale'de muhalefete yüklendi. CHP lideri Deniz Baykal'ı seçim meydanlarına çağıran Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de 'Senin iktidarında yaptıklarını anlatmayacak mıyız' diye seslendi.

CHP'yi farklı bir isimle anacağını belirten Erdoğan, 'Onların halkla işi olmaz. Medya plazalarında dolaşır. Sadece bu yüzden bundan sonra onlara 'iftiracı medya partisi' diyeceğim' dedi.

CHP'nin yolsuzluk iddialarına sert çıkan Erdoğan, özetle şunları söyledi: 'Medya kılavuzluğuyla seçim kazanılmıyor. Madem AK Parti'yi takip ediyorsunuz, o zaman kendinize milleti kılavuz edinin. İkide bir yatıp kalkıp iftira. Sayın Baykal dürüstsen yargıya gidersin. Kim AK Parti'ye leke sürmeye çalışırsa namerttir. Sen önce parti hesaplarındaki yolsuzluğun hesabını ver. Alçaklık bile bir seviyeyi ihtiva ediyor. İnsanların şerefleriyle, haysiyetleriyle, onurlarıyla oynamak ancak bunlardan nasip almayanların işidir. Hukuki yoldan hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bugün parti olarak davamızı açtık. Bunun adı demokratik muhalefet değil, çirkefliktir.'

BUNLAR SENİ MASKARA YAPAR

İSİM vermeden CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Erdoğan, 'Muhatap alınmak için, yapmayacakları basitlik, çirkeflik yok. Şimdi yanına bir tane daha göndermişler. Bunlar seni ancak maskara yapar maskara, milletin nazarında rezil kepaze eder' dedi.

Erdoğan ağladığı anısını anlattı

AK Parti döneminde Türkiye'deki duble yolların 15 bin kilometreyi bulduğunu anlatan Erdoğan, hafta sonunda Samsun-Ladik yolunda kendisini çok duygulandıran olayı şöyle açıkladı: 'Samsun'da yaşadığım olay; gözlerim doldu. Samsun'dan çıktık, Ladik'e üç gidiş, üç geliş. Rampadan aşağı inen kamyon ve tır şoförleri el sallayıp kornalarına basıyordu. Anladım ki, bu yol geçmişte çile yoluydu, bu yolda çok kazalar olmuştu. O an benim için çok anlamlıydı. Biz vatandaşlarımızın gözyaşlarını dindirmek için gelmiştik. Orada duygulandım. 'Doğru yapıyoruz' dedim.'