loading.gif
mobile-banner-bg

Erdoğan Batman'da Birlik Mesajı Verdi

...
01 Mart 2009 - Pazar

"-Biz yaraları sarmaya çalışırken birileri o yaraları kaşımakla meşgul" diyen Erdoğan, terörle arasına mesafe koyamayanların sandıkta mahcup olacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde hukuksuzlukla mücadele ettiklerini belirterek, "Devlet bizim iktidarımızda meşruiyet kazandı." dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Batman'daki mitingde birlik beraberlik mesajı verdi.

"Biz Yaraları Sarmaya Çalışırken Bazıları Kaşımakla Meşgul"
İdeolojik propagandayı ucuz siyaset olarak yorumlayan Erdoğan, "Ayrıştırmaya çalışanlar, kışkırtanlar, yaraları kaşıyanlar büyük yanlış yaparlar" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:
"Biz yaraları saralım diye uğraşırken birileri yaraları kaşımakla meşgul. Yaraları açanlar, kaşıyanlar aynı yolda yürüyorlar../.. Belli ki suç ve suçlu üreten bataklığın kurumasından endişe duyuyorlar. Milleti tahrik ederek, propaganda yaparak, statükocuların, değişim istemeyenlerin ateşine sürekli odun taşıyanlar milletten oy istemiyorlar, milletin rızasını istemiyorlar, adeta milletten haraç istiyorlar."

İdeolojiye değil hizmete oy verilmesini isteyen Başbakan, "Bu oyunları hep birlikte bozacağız" dedi.

"Hukuk Devleti Rutinin Dışına Çıkamaz"
Başbakan Erdoğan, geçmiş dönemlerdeki siyasetçileri de eleştirerek, "Kendilerinden hesap sorulunca (Dün dündür bugün bugündür) diyenleri hatırlayın" diye konuştu.

"Bugün siyasi misyonlarını çetelere, vergi hırsızlarına avukatlık yapmakla izah edenler, hani var ya, hukuksuzluk yapanları, milletin ekmeğine göz dikenleri korumayı rejimi korumakla eş anlamlı görenler var ya... Evet işte öncekiler de diyordu ki devlet bazen rutinin dışına çıkabilir! Biz hayır diyoruz, hayır!" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Hukuk devleti rutinin dışına çıkarsa; çete olur, mafya olur, zulüm olur, kanunsuzluk, hortumculuk olur."

Başbakan Erdoğan: "Kadınlarımız, kızlarımız acı çekerken, aynı Batman'da birileri devleti rutinin dışına çıkarıyordu. Peki aynı zamanda İstanbul ve Ankara'da neler oluyordu? Burada raydan çıkan, rutinin dışına çıkanlar, orada aile fotoğrafındaki efendiler için bankaların içini boşaltıyordu." diye konuştu.

"Devlet Bizim Dönemimizde Meşruiyet Kazandı"
AK Parti döneminde hukuksuzlukların bertaraf edildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Devlet bizim iktidarımızda meşruiyet kazandı." dedi..

Erdoğan: "Bugün ne köylerimiz boşalıyor ne bankalar boşaltılıyor. Bütün kötü senaryoların hepsi yazanların ellerinde kalıyor.../... Kim hangi maskeyle dolaşırsa dolaşsın, kim hangi örgüte mensup olursa olsun, çeteler, mafyalar, terör şebekeleri birbirini besler. Artık bu karanlık filmi izlemek istemiyoruz. Bu millet ebedi kardeşliğine sahip çıkacaktır." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Batman'da bazı tesislerle birlikte 400 yataklı bölge hastanesinin açılışını da gerçekleştirdi.

CHP ve MHP'ye Eleştiri
Partisinin Siirt mitinginde de CHP ve MHP'yi eleştiren Erdoğan, "Yalan, iftira, karalama, çamur üstüne siyaset yapıyorlar" dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: "Hani o meşhur Siirt battaniyesi var ya, 29 Mart'ta sandık yoluyla onların üzerine örtün. Bugüne kadar uyuyarak geldiler, bundan sonra da bırakın mışıl mışıl uyusunlar. En azından hizmete engel olmazlar."