loading.gif
mobile-banner-bg

"Diyarbakır belediyecilik görsün"

...
19 Şubat 2009 - Perşembe

Eker, "Diyarbakır Belediyecilik görsün. Başka gayemiz yok. herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Aksi davranış tüm Diyarbakır'a zarar verir. " dedi.

Diyarbakır'da AK Parti'nin her seçimde bir önceki seçimden daha çok oy aldığını vurgulayan Eker şöyle konuştu:

"Siyasi partiler girdikleri seçimlerde en yüksek başarıyı hedefler. Burada bir mukayese yapılacaksa aynı seçimler arasında yapılmalı. Çünkü her seçimin dayandığı kitle farklı. Birinde belediye başkanları var. Oranın sadece sakinleri tarafından onların değerlendireceği birtakım projelerle karşılarına çıkarlar. Dolayısıyla sonucu da etkileyebilir. Partiniz bir aday belirler ama halk benimsemez, daha farklı birini benimser. Dolayısıyla ona oy vermeyebilir. Bu tüm partiler için gerçerlidir. Hükümet politikalarıyla ilişkisi olsa bile yüzde yüz bununla ölçülemez. Bir mukayassee yapılacaksa yerel seçimlerle yapılmalı."

Eker AK Parti'nin oylarının artmasını da, "Toplumda geçen zaman içinde her seçim bir önceki seçime göre AK Parti politikalarının daha geniş kitle tarafından benimsendiğinin göstergesi. " diye açıkladı.

AK Parti'nin oylarının artması durumunda Erdoğan'ın "sertleşeceği" yönündeki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine Eker, "AK Parti her zaman demokrasiye inanıyor. Halkın iradesine sonuna kadar saygılıyız. Erdoğan'ın tutumunun da değişeceğini, olumsuz bir tutum içine gireceğini düşünmüyorum. " yanıtını verdi.

HAMAS VE DTP

Altaylı'nın "Erdoğan, Hamas seçimle gelmiştir, dikkate almalıyız, sözlerine karşılık DTP'ye neden farklı bir tutum içinde?" şeklindeki sorusuna Eker şu yanıtı verdi:

"Topluma yansıyan kısmı ile bu gibi değerlendirmeler yapılıyor. Sayın Başbakan'ın söylediği şey şuydu: Terörle aranıza mesafe koyun. Sayın Başbakanın Diyarbakır Büyükşehir Beledeye Başkanıyla görüştüğünü biliyoruz. Bu manada yok sayma, reddetme gibi bir şey söz konusu değil. Yine DTP'lilerle ilgili olarak da karşı karşıya geldiği zaman görüşüyor. Ama Türkiye'nin beklentisi var. DTP parlamentoda siyaset yapacak bir parti ise teröre bir mesafe konulmasının anlamlı olacağı çağrısı var. Sayın Başbakanı hedef alan çağrılar da var. Aslında meseleyi bu boyutuyla ele almak lazım.

Hamas neticede Filistin Devletinin resmi temsilcileri durumunda. Hamas iktidar. Sonuçta siz bir yönetimle muhatapsınız. Hamas değil de El Fetih olsaydı yine aynı durum olacaktı. Bazı kesimler Haması dışlayın diyorlar. Sayın Hamas filistin halkının meşru temsilcisi. Türkiye'de DTP ile mukayesesini de doğru bulmuyorum. Çok farklı bir şey. "

DİYARBAKIRLILAR YEREL YÖNETİMDEN MEMNUN DEĞİL

Diyarbakır'da DTP ile aralarındaki oy farkını kapatacaklarını öne süren Eker, "Kendimizi Diyarbakır seçmenine daha iyi anlattık. Esasen Diyarbakır seçmeni, Diyarbakırlı vatandaşlarımız yerel yönetimden memnun değil, bu net. Vatandaş kendini baskı altında hissediyor, bunu da biliyoruz. Örneğin zorla kepenk kapatılıyor. Bu insanlar bundan memnun değil. Tehdit karşısında bu atmosfer oluşuyor tabii. Buna ister istemez uyanlar oluyor."

Biz Diyarbakır'a genel politikalarımız çerçevesinde çok hizmet götürdük. Diyarbakırlı da bunu biliyor. Bu belediyeye oy verenler hizmet alamadı. Diyarbakır'da 10 yıllık bir kayıp yaşandı. İşsizlik var, göç devam ediyor. İnsanlar daha rahat yaşamak istiyor."

KÜRT SORUNU

Kürt sorununu demokratik usuller içinde, kan dökmeden çözülmesini insanlar istiyor. Biz de bunu yapmak istiyoruz. Bütün sorunlarda olduğu gibi bu sorunu da çözmeye muktedir bir partiyiz. "

DTP İLE İŞBİRLİĞİ YAPAMIYORUZ

Merkezi hükümetin de Diyarbakır için çalışmaları olduğunu ancak DTP ile işbirliği yapamadıklarını söyleyen Eker, "Bakış açımız farklı" dedi.

Eker şöyle devam etti: "Diyarbakır çok sağlıklı gelişmiyor. Belediyecilikle ilgili son 10 yılda yapılmış bir şey yok. Biz diyoruz ki, bizim işimiz hizmet. Ve barış içinde bir yarış için varız. Biz sadece Diyarbakır'a daha iyi hizmet götürmenin yolunu gözlüyoruz. Adayımızı tanıttığımız günden bugüne bunu takip ettik."

DİYARBAKIR'DA MİTİNG

Eker AK Parti'nin Diyarbakır'da gerçekleştireceği miting için de şunları söyledi:

"Cumartesi günü Diyarbakırlı vatandaşlarımızın mitingimize ilgi göstereceğini bekliyoruz. Bu mitingin başarılı olacağını düşünüyoruz. Bizim mitingle ilgili endişemiz yok. Herkesin sağduyulu davranmasını bekliyoruz. İnsanlara zorla kepenk kapattırma yapana da fayda sağlamayacak bir tutumdur. Diyarbakırlı da bunun hesabını sandıkta verir. Biz Diyarbakır'ın seçmeniyle uyumluyuz. Diyarbakır seçmeniyle giderek daha fazla kaynaştığımızı söyleyebiliriz."
 
habertürk