loading.gif
mobile-banner-bg

BAŞBAKAN'IMIZIN 19. SEÇİM DURAĞI VAN

...
27 Şubat 2009 - Cuma

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim turundaki 19'uncu durağı Van'dı.

Van mitinginde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, isim vermeden Meclis'teki konuşmasından dolayı DTP Genel Başkanı'nı şov yapmakla, MHP'yi ise bundan rant elde etmeye çalışmakla suçladı.

"Bütün Canavarlarla Mücadele Ediyoruz"
AK Parti'nin Van mitinginde halka hitap eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde bütün canavarlarla mücadele ettiklerini kaydetti.

Erdoğan, şöyle konuştu:
"Çete, mafya, hukuksuzluk canavarı vardı. O canavarın marifetleri de AK Parti iktidarı ile deşifre oluyor. Çukurlardan kardeşi kardeşe düşürmeyi hedeflemiş, ülkeyi kaosa sürüklemeyi gaye edinmiş planlar çıkıyor. Sizin desteğinizle, sizin katkınızla, sizin hayır duanızla ülkemizi bu canavardan da kurtarıyoruz."

Türkiye'de kimlik siyaseti yapanların, bölgeye yapılan yatırımları görmezden gelerek halkı aldattığını ifade eden Erdoğan, "Bir tane siyasi parti çıkmış diyor ki; çok enteresan, efendim diyor; (Sayın Başbakan'ın söylediği bu rakamlar güvenliğe harcanıyor.) Kesinlikle yalan."

"İstismar Zeminleri Ortadan Kalkanlar Nifak Üretmeye Çalışıyor"
Siyasetlerini istismar üzerine kuranların TRT-6 yayınlarını bile seçim yatırımı olarak nitelediklerini kaydeden Erdoğan, "Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar kalktıkça istismar zeminleri ortadan kalkanlar nifak üretmeye çalışıyorlar" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin birliğini, bütünlüğünü; Türkiye'nin huzur ortamını yeniden sabote etmenin planlarını yapmaya başladılar. Böyle siyaset olur mu? Böyle Türkiye sevdası, Van sevdası olur mu? Bir taraf benim bu bölgedeki Van'daki vatandaşımın duygularını istismar ediyor. Bu duyguları şov malzemesi yapıyor. Diğer taraf bunun üzerinden rant devşirmeye çalışıyor."

trt

"Siyaset Meydanlarda Yapılır"
CHP lideri Deniz Baykal'a yönelik "meydanlara çıkmıyor" eleştirisini de sürdüren Başbakan Erdoğan, "Spot ışıkların altında siyaset yapılmaz. İkitelli'den millet siyaseti yapılmaz. Gel şu Van meydanını bir gör, şu coşkuyu bir gör, şu heyecanı bir gör, şu aşkı şu sevdayı gör, siyaset meydanlarda yapılır, meydanda" diye seslendi.

"Medya Artık Kendini Sorgulamalı"
Başbakan Erdoğan, iktidarın medyaya baskı uyguladığı eleştirilerine bir kez daha yanıt verirken de "Medya artık kendini sorgulamalı" dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugüne kadar acımasızca hükümete, şahsıma, aileme yönelik karalama kampanyaları yaptınız, hala yapıyorsunuz. İftiralar attınız. Hangi baskıyla karşılaştınız? Siz hakaret edeceksiniz, suçlayacaksınız, biz sizi eleştirmeyeceğiz, kendimizi savunmayacağız. Böyle demokrasi olur mu? Ticari imtiyazlar kazanmak için manşetleri kullandınız. Rakip medya gruplarını yok etmek için çevirmediğiniz oyun kalmadı."